Πώς ξεκινάει;

Τα ζώα μας τρώνε τρυφερό γρασίδι

Πρόβατα και κατσίκες είναι έξω στην ύπαιθρο 18 ώρες τη μέρα, 365 μέρες το χρόνο. Τρώνε συνεχώς φρέσκο χορτάρι και πίνουν την πρωινή δροσιά.

Και ποια είναι η συνέχεια;

Τα αρμέγουμε και συλλέγουμε το γάλα με τις σωστές συνθήκες

Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του νωπού γάλακτος και το υψηλό επίπεδο υγιεινής του γάλακτος είναι δύο πολύ σημαντικοί παράγοντες για τη παραγωγή ποιοτικών τυριών. Αυτό επιτυγχάνεται με την σωστή διατήρησή του μετά το άρμεγμα. Έτσι για να διασφαλίσουμε την ποιότητα της πρώτης ύλης, παρέχουμε στους παραγωγούς μας ειδικές δεξαμενές ψύξης για τη διατήρηση του γάλακτος σε χαμηλή θερμοκρασία το οποίο συλλέγουμε κάθε πρωί.

Τι γίνεται το γάλα;

Το γάλα παστεριώνεται και επεξεργάζεται αμέσως!

Οι παραγωγικές διαδικασίες γίνονται μέσω σύγχρονων μηχανημάτων, πληρώντας όλες τις απαιτήσεις για την ασφάλεια και υγιεινή των προϊόντων μας. Το γάλα μετά την παστερίωση μεταφέρεται στην γραμμή παραγωγής. Ο σχεδιασμός της έχει γίνει με γνώμονα τον παραδοσιακό τρόπο τυροκόμισης της φέτας. ‘Έτσι, προστίθενται στο γάλα η πυτιά και η καλλιέργεια, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που γινόταν για δεκαετίες από τους παραδοσιακούς τυροκόμους. Ακολουθεί η πήξη και η κοπή του πήγματος σε μικρά κομμάτια, ώστε να διευκολυνθεί η αποβολή του τυρογάλακτος. Το τυρόπηγμα που προκύπτει, μεταφέρεται σε ειδικά καλούπια, ανάλογα με το σχήμα που θέλουμε να δώσουμε στο τυρί.

Και μετά τι;

Επίσης παράγουμε και τυριά τυρογάλακτος

Το τυρόγαλο που προκύπτει μεταφέρεται σε βραστήρες όπου παράγονται τα τυριά τυρογάλακτος (Ανθότυρο, Μυζήθρα και Γκίζα).

Τίποτα άλλο;

Φτιάχνουμε το καταπληκτικό μας τυρί

Οι συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας σε όλους τους χώρους παραγωγής είναι ελεγχόμενοι για συνθήκες απόλυτης υγιεινής. Ακολουθεί η διαδικασία της ωρίμανσης και η συσκευασία.